SM Liiga
Live stream

Katso SM Liiga livenä ja laillisesti verkossa. Aloita suoratoisto ilman tilausta ja maksa esityksestä tänään.

* Voidaksesi osallistua, sinulla on oltava rahoitettu tili tai olet asettanut panoksen viimeisen 24 tunnin aikana. Huomaa, että pääsy livestriimeihin voi vaihdella maittain – IP -rajoituksia saatetaan soveltaa

SM liiga live stream

SM liiga live streamit tarjoavat mahdollisuuden seurata kotoista pääsarjaamme jääkiekon osalta suorana myös netissä. Uusi SM-liigakausi 2021-22 tulee käynnistymään tuttuun tapaan syyskuun puolivälin tuntumassa.

SM-LIIGA TELEVISIOSSA

SM-liiga näkyy totta kai televisiossa, sillä onhan jääkiekko ikään kuin meidän kansallispelimme. Toki virallisesti tuo titteli kuuluu pesäpallolle, mutta jääkiekko on Suomen seuratuin laji ja SM-liiga vetää tätä rekeä perässään. Vuonna 2021 televisiointioikeudet ovat Telialla, joka kuuluu samaan yhtiöön MTV:n kanssa. Näin ollen jääkiekon SM-liigaa näytetään sekä Telia TV:ssä että C Morella.

SM-liigakaudella 2020-21 Suomen mestariksi kruunattiin Rauman Lukko. Kyseessä oli raumalaisille vasta seurahistorian toinen Suomen mestaruus, ja edellisestä mestaruudesta ehti vierähtää peräti 58 vuotta. Lukon kovat panostukset tuottivat siis vihdoin tulosta, ja koko Rauma meni pahemman kerran sekaisin.

Televisiointioikeudet vaihtaneet usein omistajaa

Historian ensimmäinen TV-ottelu nähtiin SM-liigan osalta 18. marraskuuta, vuonna 1975, kun Tampereen Ilves ja Helsingin Jokerit iskivät yhteen. Noihin aikoihin SM-liigan televisioinnin hoiti Yle, joskin kyse oli vain yksittäisistä otteluista. Yle alkoi kuitenkin näyttää SM-liigaa laajemmin 1980-luvun aikana, kunnes 1980-luvun loppupuolella kuvaan astui myös Kolmoskanava.

Sittemmin jääkiekon SM-liigaa ovat näyttäneet myös muun muassa Urheilukanava, Nelonen, Canal+, Ruutu, URHOtv, Viasat ja TV5. Suomalaiset jääkiekkofanit ovat siis joutuneet tottumaan siihen, että SM-liiga on vaihtanut televisio-oikeuksien osalta omistajaansa enemmän kuin usein. Vuodesta 2018 lähtien TV-oikeudet ovat olleet Telialla, ja Liigaa pääsee seuraamaan myös MTV:ltä, Subilta, C Morelta ja Dplaysta. Telia osti SM-liigan televisiointioikeudet vuonna 2018 ja tuo sopimus ulottuu aina vuoteen 2024 saakka.

Legendaarisista oranssitakkisista miehistä nykypäivään

Jos sinua pyydetään mainitsemaan yksi kaukalon ulkopuolinen asia, joka tulee ensimmäisenä mieleen SM-liigan osalta, lienee se legendaariset oranssitakkiset miehet. Kyse on totta kai MTV:n aikanaan näyttämistä Hockey Night -lähetyksistä, ja oransseihin puvuntakkeihin sonnustatuneesta kaksikosta Timo Jutila & Mika Saukkonen. Ja itse asiassa oranssitakit ovat myös nykypäivänä osa Telia TV:n lähetyksiä, joskaan asialla ei ole enää samainen kaksikko.

MITÄ SM-LIIGAN KATSOMINEN TV:STÄ MAKSAA?

SM liiga live streamit ovat nykypäivänä tosiasia siinä mielessä, että niitä on nähtävissä useissa eri palveluissa, oli sitten kyseessä C More, Dplay tai Telia TV. Itse asiassa nämä SM-liigan TV-oikeudet ovatkin melkoinen mailaviidakko vuonna 2021, ja tapoja katsella Suomen kovinta kiekkosarjaa on olemassa monia.

Edellä mainitusta johtuen onkin melkoisen haasteellista sanoa, mitä SM-liigan katsominen ja/tai SM liiga live streamit maksavat. Kun vaihtoehtoja on olemassa lukuisia erilaisia, ja jopa samojen pakettien kohdalla hinnat vaihtelevat, tilanne on varsin mielenkiintoinen kuluttajan näkökulmasta; eikä niin kovinkaan selkeä.

Mutta, jos mielessä on koko Liiga-kauden seuraaminen tarkalla silmällä, eedullisin vaihtoehto on discovery+ Sport C More. Tämän paketin kautta kuukausihinta kaikkien SM-liigapelien näkemiselle on 23,99€. Toki Liiga-paketin voi tilata myös Telialta, joskin hinta on kalliimpi liittymäasiakkaan edusta huolimatta, mikä on melkoisen käsittämätöntä.

Kerran viikossa ilmaiseksi

Mikäli olet satunnainen SM-liigan seuraaja, etkä varsinaisesti fanita mitään Liiga-seuraa, sinulla on mahdollisuus nauttia SM-liigasta televisiossa ilmaiseksi. MTV:n kanssa samaan konserniin kuuluva Sub nimittäin näyttää SM-liigakauden aikana aina yhden ottelun ilmaiseksi viikossa. Tuo ilmainen ottelu näytetään perjantaisin, ja kyseessä on enemmän tai vähemmän täysin sattumanvarainen ottelu; näistä lähetyksistä voidaan käyttää myös nimitystä SM liiga live stream, sillä ne ovat nähtävissä myös netissä.

MISTÄ ASETELMISTA LIIGA-KAUTEEN 2021-22 LÄHDETÄÄN?

Mikä seura on kaikkein vahvimmilla kaudella 2021-22 SM-liigan mestaruuden osalta? Kausi käynnistyy syyskuun 9. päivä, viime kauden finaaliuusinnalla Lukko-TPS, mestaruusviirin noustessa samalla Äijänsuolla sijaitsevan Lukon kotihallin kattoon. Voisiko jompikumpi näistä viime kauden finalisteista olla seuraava Suomen mestari? Se on mahdollista, sillä Lukolla on aina vahva joukkue ja TPS on viime vuosien aikana edennyt enemmän kuin oikeaan suuntaan.

Lähtökohtaisesti Lukon ja TPS:n ohella kaikkein suurimmat mestarisuosikit ovat ne tutut ja turvalliset eli Tappara, Kärpät ja HIFK. Kun nimittäin asiaa tarkastellaan tarkemmin, viimeisten 11 kauden aikana, 2010-luvulta alkaen, ainoastaan kolmesti mestaruus on karannut kyseisen viisikon ulkopuolelle. Toki joka kausi löytyy myös niitä yllättäjiä, ja kärjen takana vaanii joukkueita kuten Ilves, mutta lähtökohtaisesti tuossa ovat ne mestarisuosikit.

Mitä historia kertoo hallitsevista mestareista?

SM-liigasta tuli SM-liiga kaudella 1975-76. Sitä ennen suomalaisen jääkiekon ykköstuote tunnettiin nimellä SM-sarja, mutta 1970-luvulta käynnistyi brändäys ja pyrkimys jääkiekon kaupallistamiseen. Pysytellään siis tämän otsikossa esitetyn kysymyksen osalta aikakaudessa, jona suomalaisen jääkiekon pääsarja on tunnettu nimellä SM-liiga, tai Liiga. Mitkä siis ovat historian valossa Rauman Lukon mahdollisuudet uusia mestaruutensa kaudella 2021-22? SM-liigassa mestaruus on kyetty voittamaan putkeen kahdesti tai useammin kahdeksan kertaa, joten ei se missään nimessä ole mahdotonta.

Onko runkosarjamenestyksellä vaikutusta menestykseen pudotuspeleissä?

Se on päivänselvä asia, että pudotuspeleissä menestyäkseen sitä on onnistuttava runkosarjassa edes niissä määrin, että paikka kevään auringossa aukeaa. Vaan, miten on sitten sen runkosarjamenestyksen laita, kun lähdetään katsomaan, millaisella todennäköisyydellä runkosarjavoittaja vie nimiinsä myös SM-liigan mestaruuden? Kun asiaa tarkastellaan 2000-luvun osalta, Suomen mestaruus on mennyt 45 kauden aikana 21 kertaa runkosarjan voittajalle. Näin ollen runkosarjamenestyksellä voidaan sanoa olevan selkeä yhteys myös pudotuspelimenestykseen; etenkin, kun näiden 45 kauden aikana runkosarjan voittaja on ollut vähintään finaaleissa 35 kertaa.

Keitä pelaajia seurata SM-liigassa kaudella 2021-22?

SM-liigan osalta valtaosalla on se oma suosikkijoukkueensa, jonka edesottamukset kiinnostavat ylivoimaisesti eniten. Jokaisen siis kannattaa totta kai katsella niitä oman suosikkijoukkueensa esityksiä ja nauttia niistä, sekä suosikkijoukkueessa pelaavien pelaajien seuraamisesta. Mutta, jos sitten nostetaan esille yksittäisiä pelaajia, joita kannattaa seurata SM-kiigassa kaudella 2021-22, niin keitä he ovat? Ensimmäisenä tulee mieleen Anton Lundell, mikäli hän syystä tai toisesta päätyisikin pelaamaan vielä vuoden ajan Helsingin IFK:ssa. Katseet kannattaa suunnata myös SM-liigaan Jukurien paidassa palaavaan Petrus Palmuun, KalPaan palanneeseen Tuomas Kiiskiseen ja KooKooseen palaavaan Kim Strömbergiin. Kannattaa siis hyödyntää vähintäänkin ne ensi kauden ilmaiset SM liiga live streamit näiden pelaajien seuraamiseen.

MITKÄ JOUKKUEET SM-LIIGASSA PELAAVAT KAUDELLA 2021-22?

Jääkiekon SM-liigassa pelaa nykyisin 15 joukkuetta, sillä tuota joukkuemäärää on kasvatettu erityisesti viime vuosien aikana. Vuoden 2014 jälkeen Liigaan on nostettu niin sanotulla kabinettipäätöksellä kolme joukkuetta tässä järjestyksessä: Sport, KooKoo ja Jukurit. Sen sijaan Mestiksestä Liigaan nouseminen puhtaasti pelaamalla eli urheilullisin perustein ei ole mahdollista.

SM-liigajoukkueet 2021-22:

HIFK (Helsinki)
HPK (Hämeenlinna)
Ilves (Tampere)
Jukurit (Mikkeli)
JYP (Jyväskylä)
KalPa (Kuopio)
Kärpät (Oulu)
Lukko (Rauma)
Pelicans (Lahti)
SaiPa (Lappeenranta)
Sport (Vaasa)
Tappara (Tampere)
TPS (Turku)
Ässät (Pori)

Mitkä ovat 2000-luvun Suomen mestarit vuosi vuodelta?

1999-2000: TPS
2000-2001: TPS
2001-2002: Jokerit
2002-2003: Tappara
2003-2004: Kärpät
2004-2005: Kärpät
2005-2006: HPK
2006-2007: Kärpät
2007-2008: Kärpät
2008-2009: JYP
2009-2010: TPS
2010-2011: HIFK
2011-2012: JYP
2012-2013: Ässät
2013-2014: Kärpät
2014-2015: Kärpät
2015-2016: Tappara
2016-2017: Tappara
2017-2018: Kärpät
2018-2019: HPK
2019-2020: Ei mestaria
2020-2021: Lukko

Kun katsotaan edellä olevaa listaa, on helppo todeta, että Oulun Kärpät on ylivoimaisesti 2000-luvun menestynein SM-liigaseura. Kärpät on nimittäin juhlinut mestaruutta peräti seitsemän kertaa; lisäksi Kärpät on hävinnyt tuona aikana kolme finaalisarjaa, joten se on esiintynyt 2000-luvulla pelatuista finaaleista peräti 47,62%.

LIVE STREAMIT ILMAISEKSI NETISSÄ

Live streameja on vuonna 2021 tarjolla todella paljon internetin syövereissä, oli sinulla sitten aikomuksena seurata mitä lajia tai sarjaa tahansa. Vaihtoehtoja on olemassa siis paljon, ja osa näistä vaihtoehdoista on selkeästi parempia kuin toiset. Se on kuitenkin tosiasia, että esimerkiksi SM liiga live streamit ovat nykypäivänä tosiasia, ja se on erinomainen asia kuluttajien näkökulmasta.

Parhaimmillaan urheiluun liittyvät live streamit ovat vedonlyöntisivustojen parissa. Esimerkiksi bet365 live streamit ovat tosiasia, ja kyseinen peliyhtiö tarjoaa todella paljon katsottavaa urheilun ystäville. Tokikaan SM liiga live stream ei kuulu kyseisen sivuston tarjontaan, mutta paljon muuta kuuluu. Ja nämä vedonlyöntisivustojen välittämät live streamit ovat täysin laillisia, ja kaiken kukkuraksi vieläpä täysin ilmaisia.

Samalla pääset yhdistämään otteluiden seuraamisen vedonlyönnin tuoman jännityksen kanssa, mikäli siis vedonlyönti maistuu harrastuksena sinulle. Itse asiassa kyseessä on suorastaan loistelias yhdistelmä; voit pelejä katsoessasi lyödä vetoa myös live-vedonlyönnin parissa, ja saada täten maukkaan etulyöntiaseman.

Onko live streamien katsominen laillista?

Kysymykseen siitä, onko live streamien katsominen laillista, ei ole olemassa mitään yhtä, ainoaa ja oikeaa vastausta. Esimerkiksi SM liiga live streamit ovat laillisia, sillä niitä näyttävät maksulliset ja lailliset ilmaiset kanavat/palvelut. Myös vedonlyöntiyhtiöiden näyttämät live streamit ovat ehdottomasti laillisia, mutta myös niitä laittomia vaihtoehtoja löytyy. Ja ne laittomat vaihtoehdot ovat laittomia sekä näiden live streamien välittäjille että katsojille. Riskejä ei siis kannata ottaa, vaan sen sijaan kannattaa hyödyntää tarjolla oleva mahdollisuus katsoa pelejä ilmaiseksi laillisten live streamien kautta.

Miten live stream -lähetyksiä katsotaan?

Miten sitten vedonlyöntiyhtiöiden tarjoamia live stream -lähetyksiä katsotaan? Tämä ei nyt koske SM-liigaa, sillä SM liiga live streameja ei ole tarjolla vedonlyöntiyhtiöillä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan homma toimii siten esimerkiksi bet365-sivuston kohdalla, että aivan ensimmäisenä tehtävänä on avata pelitili. Sen jälkeen tehdään 5€ minimitalletus, jolla saadaan samalla bet365 vedonlyöntibonus. Kun tuo talletus on tehty, kaikki urheiluun liittyvät live streamit ovat käytössäsi. Ainoaksi tehtäväksesi jää pitää huoli siitä, että pelitililläsi on esimerkiksi 0,01€ rahaa. Tämä takaa sen, että saat katsoa live streameja ympäri vuoden täysin ilmaiseksi. Toki samalla voit hyödyntää mahdollisuuden lyödä vetoa ja tehdä parhaassa tapauksessa rahaa näillä vedoilla.

Hyödynnä samalla parhaat vedonlyöntibonukset

Kuten jo edellä mainitsimme, pelitilin ja ensitalletuksen tehdessäsi sinulla on mahdollisuus lunastaa samalla vedonlyöntibonus. Itse asiassa live streameja tarjoavat vedonlyöntisivustot tarjoavat usein nimenomaan ne parhaat vedonlyöntibonukset. Esimerkiksi bet365 tarjoaa uusille pelaajille 100% talletusbonuksen 50€ saakka. Jos siis teet 50€ ensitalletuksen, saat siihen päälle toiset 50€ bonusrahaa. Bonusrahan aktivointi tosin edellyttää sitä, että lyöt ensiksi vedon tallettamallasi summalla vähintään kertaalleen.

OVATKO SM LIIGA LIVE STREAMIT ILMAISIA?

SM liiga live streamit ovat tarjolla jokaiselle jääkiekon ystävälle, tai kenelle tahansa, täysin ilmaiseksi. Nämä live streamit koskettavat yksittäisiä otteluita, ja ovat hallussa vain ja ainoastaan SM-liigan TV-oikeudet omaavilla media-alan yhtiöillä. Tämä tarkoittaa sitä, että vedonlyöntisivustot eivät tarjoa SM liiga live streameja, koska niihin ei ole saatavilla Suomessa oikeuksia.

No, miten niitä SM-liigaan liittyviä ilmaisia striimejä voi oikein katsoa? Sub näyttää joka perjantai yhden SM-liigaottelun ilmaiseksi, joten tämä on se tapa katsoa pelejä ilmaiseksi. Oma lukunsa ovat puolestaan varsinaiset SM-liigaan liittyvät kanavapaketit. Telia TV, Dplay ja C More tarjoavat kaikki mahdollisuuden tilata SM-liigan kanavapaketti ja katsoa pelejä halutessasi netissä.

Miten ilmaiset SM liiga live streamit hyödynnetään?

Ilmaisten SM liiga live streamien hyödyntäminen on äärimmäisen helppoa, koska sinun ei tarvitse tehdä yhtikäs mitään katsoaksesi nimenomaan ilmaisia lähetyksiä. Sen sijaan sinun tulee vain avata televisiosi, tietokoneesi tai älylaitteesi, valita perjantaisin Sub-kanava, ja laittaa peli pyörimään. Toki vedonlyöntiyhtiöiden tarjoamien muiden lajien live striimien kohdalla homma on lähestulkoon yhtä helppoa; ainoa erottava tekijä on pelitilin avaaminen sekä ensitalletuksen tekeminen.

MITEN PALJON SM-LIIGALLA ON TV-KATSOJIA?

Jääkiekko on ylivoimaisesti Suomen suosituin laji, ja näin on ollut jo todella pitkään. Muut kotimaiset urheilusarjat jäävätkin auttamatta SM-liigan jalkoihin keskinäisessä vertailussa. Aikanaan, kun SM-liigan katsominen oli täysin ilmaista, TV-vastaanottimien äärellä oli jopa yli miljoona suomalaista. Nykyisin puhutaan tavoittavuushuipun osalta parhaimmillaan vajaasta 600 000 katsojasta, vaikka pelejä on tarjolla edelleen Subin kautta kerran viikkoon ilmaiseksi.

Omalta osaltaan SM-liigan katsojamääriin, siis TV-lähetysten osalta, on vaikuttanut useampi kuin yksi asia. Ensinnäkin pelien siirtäminen lähes 100-prosenttisesti maksumuurin taakse on vieraannuttanut jääkiekon ystäviä pois SM-liigan parista. Toisekseen SM-liiga on edelleen suljettu sarja, vastoin kaikkien fanien näkemyksiä, ja se syö sarjan houkuttelevuutta. Ja viimeisenä mainittakoot se, ettei SM-liiga ole enää NHL:n jälkeen se maailman toiseksi kovin kiekkosarja.

Mikäli 2020-luvulla, internetin jyllätessä, SM liiga streameja olisi tarjolla ilmaiseksi edes hieman nykyistä useammin, kiinnostuksen taso voisi lähteä nousuun.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

MIKÄ KANAVA NÄYTTÄÄ SM-LIIGAA TELEVISIOSSA?

Suomessa SM-liigan televisiointioikeudet ovat Telialla, jonka emoyhtiö omistaa myös MTV:n ja sitä kautta C Moren. Sinulla on mahdollisuus siis katsoa Suomen kovinta kiekkoliigaa Telia TV:n kautta tai tilaamalla C More -kanavapaketti. Myös Dplay mahdollistaa Liigan katsomisen. Sub näyttää puolestaan kerran viikossa ilmaiseksi yhden SM-liigaottelun, aina perjantaisin; periaatteessa mitä tahansa Liiga-lähetyksiä voi kutsua SM liiga live streameiksi.

OVATKO SM LIIGA LIVE STREAMIT LAILLISIA?

SM liiga live streamit ovat ehdottomasti laillisia, sillä niitä ei käytännössä ottaen yritetä näyttää edes laittomasti. Suomessa SM-liigan televisiointioikeudet ovat olleet pari vuotta Telialla, ja Telian tarjoamat mahdollisuudet ovat ainoa tapa katsoa kotoista jääkiekon pääsarjaa.

ONKO LIVE STREAMIEN KÄYTTÄMINEN VAIKEAA?

Yleisesti ottaen live streamien käyttäminen on todella helppoa, ja nyt me nimenomaan keskitymme tässä vastauksessa niihin laillisiin striimeihin. Sinun tulee vain suunnata esimerkiksi bet365:n tai Unibetin sivustolle. Seuraavaksi avaat pelitilin, teet ensitalletuksen, huolehdit, että pelitilillä on rahaa, ja näin voit katsoa eri urheilulajeja ilmaiseksi. Homma toimii siis äärimmäisen vaivattomasti, ja ainakin me suosittelemme jokaiselle näiden striimien hyödyntämistä.

ONKO ILMAISIA SM LIIGA LIVE STREAMEJA TODELLA OLEMASSA?

Kun puhutaan ilmaisista live streameista sanan varsinaisessa muodossa, pelkästään netissä näytettäviä SM liiga live streameja ei ole olemassa. Sen sijaan sinulle tarjotaan mahdollisuus katsoa aina joka perjantai yksi SM-liigaottelu ilmaiseksi joko television välityksellä tai netissä. SM-liigan katsominen ilmaiseksi on siis täysin mahdollista, ja ehdottoman laillista, mutta varsinaisia netissä näytettäviä live streameja ei ole.

MIKSI HYÖDYNTÄÄ ILMAISET LIVE STREAMIT?

Urheilun ystävänä, seurasit sitten yksittäistä lajia/sarjaa tai urheilua laaja-alaisesti, ilmaiset live streamit ovat täydellinen tapa katsoa urheilua. Miksi siis lähtisit turhaan maksamaan itsesi kipeäksi useista eri kanavapaketeista katsoaksesi urheilua, kun tarjolla on vedonlyöntiyhtiöiden ilmaiset striimit? Nimenomaan, sille ei ole olemassa mitään järkevää syytä sanoa ”ei”, vaikka sellaista yrittäisi kuinka voimakkaasti tahansa löytää.

18+ | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi S&E pätevät

  • Jalkapallo: Serie A, La Liga, Bundesliga & Veikkausliiga
  • Hockey: CHL & KHL
  • Muut urheilulajit: Tennis, kori & Käsipallo
  • Suoratoistoja jäsenille, joiden pelitilillä on vähintään 50 kruunua.
Suosittu