ATP Finals
Live stream

Katso ATP Finals livenä ja laillisesti verkossa. Aloita suoratoisto ilman tilausta ja maksa esityksestä tänään.

* Voidaksesi osallistua, sinulla on oltava rahoitettu tili tai olet asettanut panoksen viimeisen 24 tunnin aikana. Huomaa, että pääsy livestriimeihin voi vaihdella maittain – IP -rajoituksia saatetaan soveltaa

ATP Finals live stream

ATP Finals live stream ilmaiseksi kiinnostaa totta kai suomalaisia, etenkin silloin, jos mukana on suomalaisväriä. Mutta ylipäätään kiinnostus tätä kauden huipennusta kohtaan on korkealla, sillä ovathan mukana aina kaikki kauden parhaat pelaajat – ellei tule loukkaantumisia. SuomiStream.fi lähti tutkimaan, miten ATP-finaaleita pääsee katsomaan, ja onko niiden näkeminen mahdollista.

Aivan viime vuosina ATP-finaalien osalta on ollut suomalaisittain hieman hiljaisempaa, mutta kovinkaan pitkälle tässä ei tarvitse mennä löytääkseen suomalaisosallistujia. Tällä suomalaispelaajien, tai paremminkin sanottuna suomalaispelaajan, läsnäololla on ollut positiivinen vaikutus suomalaisten kiinnostukseen ATP-finaaleita kohtaan. Vaan, miten on asian laita – näyttääkö mikään kanava Suomessa tätä tenniskauden huipennusta, ja onko turnausta mahdollista nähdä ilmaiseksi?

NÄKEEKÖ TENNISKAUDEN HUIPENTAVAT ATP-FINAALIT SUOMESSA TELEVISIOSTA?

Tenniksen ATP-kiertue siirtyi vuodesta 2020 käytännössä ottaen täysin Discoveryn haltuun. Tämä tarkoittaa sitä, että lukuisat merkittävät ATP-kiertueen kisat näkyvät Suomessa televisiosta Eurosportin ja Discoveryn kautta; nämä kaksi ovat osa samaa konsernia. Suomalaisten tennisfanien osalta tämä on todella positiivinen asia. Käytännön osalta se tarkoittaa nimittäin sitä, että tennistä pääsee seuraamaan todella edullisesti, sillä Eurosportin/Discoveryn hinnat eivät päätä huimaa.

Mukaan Eurosportin/Discoveryn tarjontaan kuuluvat totta kai myös ATP-finaalit, jotka tunnetaan vuonna 2021 nimellä Nitto ATP Finals. Mutta, mitä sitten tästä tenniskauden huipennuksesta tulee maksaa? Mikäli sinulla on aikomuksena seurata vain ATP-finaalit, tällöin hinta ei päätä huimaa. Sinun tulee maksaa ainoastaan 6,99 euroa esimerkiksi Eurosport Playerista, mikäli otat sen kuukausittaisella hinnalla. Jos kuitenkin tiedät katsovasi esimerkiksi juuri tennistä ympäri vuoden, tällöin voit ottaa vuositilauksen, jossa kuukausittainen hinta on vain 4,99 euroa. Kannattaa kuitenkin tsekata myös Discoveryn tarjonta, sillä tarjolla on myös muiden suomalaiskanavien urheilutarjontaa.

MILLÄ PERUSTEELLA PELAAJAT PÄÄSEVÄT ATP FINALS -TAPAHTUMAAN?

ATP Finals live streamit ja TV-lähetykset sisältävät aina maailman kahdeksan parasta miespelaajaa tenniksen osalta, mikäli loukkaantumisilta/poissaoloilta vältytään. Tämä tarkoittaa sitä, että ATP Ranking määrittää osallistujat, ja sen perusteella mukaan kutsutaan siis paras kahdeksikko, mitä tarjolla on. Lisäksi mukaan otetaan kahdeksan parasta nelinpeliparia.

Itse turnauksessa pelaajat ja parit, molemmat siis toisistaan erillään, sijoitetaan kahteen neljän pelaajan/parin alkulohkoon. Lohko on yksinkertainen ja siitä selviää kaksi parasta välieriin. Välierien voittajat kohtaavat puolestaan finaalissa, joten homma ei ole todellakaan kovinkaan monimutkainen ymmärrettäväksi.

Onko ATP-finaaleissa koskaan mukana suomalaisia?

ATP-finaaleissa ei ole valitettavasti nähty kovinkaan usein suomalaisväriä, joskin täysin tuntematon tapahtuma ATP Finals ei suomalaisille pelaajille ole. Jarkko Nieminen oli tennisuransa aikana parhaimmillaan todella lähellä ATP-finaalipaikkaa, mutta lopulta se jäi haaveeksi. Kaksinpelin tilanne suomalaisessa tenniksessä on kuitenkin jälleen kohtalaisen valoisa, kiitos Emil Ruusuvuoren.

Henri Kontinen kunnostautunut nelinpelissä

SuomiStream mainitsi edellä, ettei ATP Finals tapahtuma ole täysin tuntematon asia suomalaisille tennispelaajille. Tästä käy kiittäminen nelinpelipelaaja Henri Kontista, joka entisen parinsa John Peersin kanssa nähtiin tässä tenniskauden huipennuksessa. Eikä heitä vain nähty, vaan he voittivat ATP-kauden viimeisen turnauksen kahdesti peräkkäin, vuosina 2016 ja 2017.

Sittemmin Kontisen ura on ollut kuitenkin laskusuunnassa. Hän oli parhaimmillaan Peersin kanssa maailmanlistan ykkösenä, mutta saksalaisen Jan-Lennard Struffin kanssa homma ei pelittänyt. Vuodeksi 2021 Kontinen vaihtoi nelinpeliparikseen ranskalaisen Édouard Roger-Vasselinin, jonka kanssa homma on sujunut paremmin; toki Kontinen on nelinpelin maailmanlistalla vasta sijalla 41. Lisäksi Kontinen on nähty turnauksissa myös Harri Heliövaaran kanssa, kuten esimerkiksi vuoden 2021 US Openissa.

Emil Ruusuvuori tulevaisuudessa tyrkyllä ATP-finaaleihin?

Kaksinpelin puolella Emil Ruusuvuori on raivannut tiensä ATP Rankingissa 100 parhaan pelaajan joukkoon. Tämä on uskomattoman kova saavutus, ja se on mahdollistanut nuorelle suomalaiselle osallistumisen kaikkiin kovimpiin ATP-turnauksiin. Vaikka matka kärkikahdeksikkoon on vielä todella pitkä, ei ole mikään mahdottomuus, että Ruusuvuori voitaisiin nähdä tulevaisuudessa ATP Finals live streameissa.

ILMAINEN ATP FINALS LIVE STREAM – ONKO SELLAISTA TARJOLLA?

Ilmaiset ATP Finals live streamit ovat totisinta totta 2020-luvulla. Tästä käy kiittäminen vedonlyöntiyhtiöitä, jotka ovat kunnostautuneet urheilun näyttämisessä ilmaiseksi – erityisesti muutamien viime vuosien aikana. Esimerkiksi Unibet-TV on näyttänyt ATP-finaaleja asiakkailleen. Tarkassa seurannassa kannattaa pitää myös Iso-Britanniassa majaansa pitävä bet365, joka näyttää tenniksen osalta ilmaisia live streameja.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

MISTÄ ATP-FINAALIT NÄKEE SUOMESSA JA MITÄ SE MAKSAA?

ATP-finaaleihin Suomessa TV-oikeudet omaa Discovery, mikä tarkoittaa sitä, että pelit näkyvät Discoveryn ja Eurosportin kautta. Vaihtoehtoja pakettien suhteen on useita, mutta halvimmillaan ATP-finaalit voi nähdä 4,99 euron hintaan; toki tämä edellyttää Eurosport Playerin osalta vuoden mittaista tilausta.

ONKO ATP FINALS LIVE STREAMEJA TARJOLLA ILMAISEKSI?

ATP-finaaleihin on tarjolla ilmaisia live streameja. Kannattaakin seurata tarkalla silmällä sellaisten vedonlyöntiyhtiöiden kuin bet365:n ja Unibetin tarjontaa.

NÄKYYKÖ ATP-FINAALIEN LIVE STREAMEISSA SUOMALAISVÄRIÄ?

Henri Kontinen on ollut nelinpelin puolella edustamassa suomalaisvärejä ATP-finaaleissa, eikä vain edustamassa: hän on turnauksen kaksinkertainen voittaja. Kaksinpelin puolella suomalaispelaajia ei olla ATP-finaaleissa nähty, mutta Emil Ruusuvuoren urakehitys on antanut paljon positiivisia signaaleja, etenkin tulevaisuuden osalta.

18+ | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi S&E pätevät

  • Jalkapallo: Serie A, La Liga, Bundesliga & Veikkausliiga
  • Hockey: CHL & KHL
  • Muut urheilulajit: Tennis, kori & Käsipallo
  • Suoratoistoja jäsenille, joiden pelitilillä on vähintään 50 kruunua.
Suosittu